среда, 14 января 2015 г.

Жінка – слабка чи сильна стать?



Їх долі зламала куля…


Жінки революції гідності… Які вони? 

Наталія Пятигіна - режисер фільму  "Жіночі обличчя революції" -  взяла за мету висвітлити криваві події зими очима матерів, жінок, дівчат…
Вони стояли в битві поруч із сильними чоловіками, рятували від снайперських куль героїв, створювали нову державу, чекали синів із заплаканими та повними надією очима.

 В цьому фільмі не доля п’ятьох жінок, тут споконвічна історія слабкої статі, її еволюція від берегині домашнього вогника до мужнього воїна. Сьогодні вже не можна назвати жінку безсильною. Під постріли вони рятували героїв, передавали бруківку на лінію вогню.
Окремо кланяюся перед матерями, що чекали своїх синів… Уявити страх та відчай неможливо, коли мати переглядає новини й бачить нові й нові спалахи, жертви й знає, що там її дитина. .. Вони виховували свідомих громадян, а зросли герої…
Не можу втямити як в того беркутівця підіймалася рука бити людей, коли по той бік барикад  стояла мати?
Українки зазирнули в очі смерті. Втратили батьків, чоловіків, братів.
Фільм викликає неоднозначні емоції. Досить переглянути коментарі Інтернет-користувачів та переконатися в цьому. Я не беру до уваги думку неадекватних цілувальників заду путінського режиму.  Це не лікується. Свідомі українці по-різному оцінили цей фільм. Одні співчували  долям конкретних жінок, інші бачать подібний продукт ЗМІ як ціль переконати, донести до розуму людей, які перебувають між двома інформаційними силами.  Та жодна душа не залишиться байдужою. Кожен, хто перегляне фільм, замислиться скільки ж тендітна жінка може витримати страждань.
Особисто для мене Київ тепер місце , де забилося нове серце України, хоч і залите кров’ю… 
Христина Грищук залишила коментар до фільму:
«Київ ще ніколи не був таким красивим, як цієї зими…і цей запах свободи...Хлопці, ми залишаємося жити без Вас.. Ми стараємося перемогти те зло, яке не відпускає вже багато років. разом і до кінця…»
 
Україна вистраждана, тому нашим завданням є зробити сльози жінок та кров героїв недаремними у здобутті справжньої незалежності!




Комментариев нет:

Отправить комментарий