вторник, 8 июля 2014 г.

Горе чужим не буває


Про події на сході України знає кожен. Та чи всі замислюються над долею мирних людей, які стали жертвою геополітичних ігор зажерливого «панька» сусідньої держави?
Львівщина, Івано-Франківщина приймають сотні переселенців з Донеччини та Луганщини. Дніпропетровська область також проявила небайдужість до втікачів від тероризму. Зокрема Магдалинівський район відгукнувся на заклик про допомогу: люди розміщують сім’ї своїх родичів з гарячих територій, приносять необхідні речі (одяг, постільну білизну тощо).
Але активності цього процесу залишається бажати кращого. 

Зайшовши в Територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, який на сьогодні також виконує функції  пункту прийому допомоги переселенцям зі Сходу України, я була вражена, бо на цей день (01.07) ЖОДЕН доброволець не знайшовся. Залишивши речову підтримку, я відправилася до Районної державної адміністрації. І вдало, бо якраз тоді проводилося засідання стосовно цього питання.
Як виявилося, в Магдалинівському районі перебувають в таборі «Веселка» с. Чернеччина(8 осіб) , Пролетарському (2), Поливанівці (2) та в самій Магдалинівці (2). Це за офіційними даними. Проте є інформація, що й в інших селах сім’ї приймають східняків, але деякі сільські голови не вважають за потрібне повідомляти про це працівників райдержадміністрації. Правоохоронні органи мають бути проінформовані про цих людей задля гарантії  їхньої безпеки та приймаючих сімей.  
Слід до відома ставити сімейних лікарів про місце перебування переселенців. «Категорія людей різна. Окремі особи потребують лікування та обстеження. Після обстеження будуть прийняті до шкіл чи оздоровчих таборів» - наголосив Мостовий Ю. І.
Також Юрій Іванович звернув увагу на фінансування допомоги потребуючим: «Агроформування не повинні бути осторонь. Резерв слід збільшувати також за допомогою меценацтва».
Хоч в  Магдалинівці й  існують кілька пунктів прийому допомоги переселенцям, які зараз потребують багато уваги, та прикро, що вогник співчутливості громадян згасає на очах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий