суббота, 29 марта 2014 г.

Журналістська професія - місія нового часу



«Хто володіє  інформацією , той володіє світом» - цей відомий вислів Ротшильда є актуальним не тільки в 19 столітті, а і в наш час.  Виникають питання: журналістика – це професія чи покликання? Чи може кожен бути журналістом? І яку місію він несе?
Перш за все не всіх професіоналів можна назвати журналістами. Вибір між грошима та правдою не повинен ставати на шляху газетяра,новинара чи редактора. Особисто для мене, не повинно існувати провладних чи опозиційних видавництв, телеканалів. Бо істина є одна, і подавати її треба в гарячому вигляді: не перекрученому і не розбавленому. Із етичних міркувань не називатиму прізвище журналістів, але пригунців із одного телеканала (провладного) на інший (опозиційний) досить багато. Цікаво: чи то життєві принципи так швидко змінюються чи то постає жахливе шкурне питання?
Залишимо це на їх совісті…
Найголовнішою метою журналістів є достовірне подання інформації, формування думки громадськості без впливу посторонніх зацікавлених осіб. Досить часто в їх обов’язки входить й управління масовими емоціями.
Важливим для журналіста є здатність донести суспільству якусь інформацію, складну для сприйняття в більш спрощеному вигляді.
Також ця людина виконує функцію, як зазначає один інтернет-ресурс, «сторожового собаки»: боротьба журналістики з суспільними вадами чи хворобами, захист законності й правопорядку від тих, хто намагається їх порушувати, від корумпованого чиновництва.


Отже розуміємо, що справжній журналіст має безліч обов’язків перед громадянами і лише справжній професіонал зуміє їх виконати.
Кирилюк Анастасія
Фото: www.last24.info

Комментариев нет:

Отправить комментарий